De omgeving

Camping Des Bruyères ligt in het Noordoostelijk deel van het unieke departement Finistère, op een paar honderd meter van het pittoreske dorpje Le Cloître-Saint-Thégonnec. Aan de zuidkant grenst het dorp aan een uitgestrekt en divers natuurpark, het Parc Naturel Régional d’Armorique. Vijftien kilometer naar het noorden vindt men de historische kuststad Morlaix.

Finistère is een prachtig departement in Bretagne. Het steekt ver de zee in en is het westelijkste puntje van Frankrijk. Er is geen ander deel van Bretagne dat zoveel rijkdom biedt als Finistère – cultureel en architectonisch is het uniek. Afgezien van zijn eigen stijl van kerken, heeft het zijn eigen taal, Bretons, dat nog steeds wordt gehoord in veel van de dorpjes, waar men nog steeds dorpsfeesten heeft met traditionele muziek en dans, gekostumeerde processies, crêpes en cider. Er zijn veel prachtige musea in de regio, waaronder het wolvenmuseum in ons eigen dorp Le Cloître. Finistère is beroemd om zijn gevarieerde tuinen, bloemrijke steden en rondes. Voor de mooiste natuur van Finistère moet je in het Parc Naturel Régional d’Armorique zijn.

Morlaix ligt in één van de mooiste baaien van Bretagne, gelegen in het noorden van Finistère. Je kunt er genieten van hoge kliffen, rotsachtige eilandjes, talloze zeilschepen en een prachtig uitzicht.
Je kunt de “ville d’art et d’histoire”, bekijken vanaf het hoge viaduct dat Morlaix zo kenmerkt. We zien een levendige stad met charmante steegjes, markten en terrassen tussen zestiende-eeuwse vakwerkhuizen. Kijken we de andere kant op, dan zien we de jachten en de prachtige baai van Morlaix die uitnodigt tot het onderzoeken van de kustroutes. Als u van zeevruchten houdt, heeft de kust vele mooie stranden waar u schelpdieren of hun schelpen kunt vinden. Zwem- en watersportstranden zijn er ook volop!

Het Parc Naturel Régional d’Armorique is een prachtig natuurpark, dat een groot gedeelte van Finistère beslaat. Het park heeft een enorme biodiversiteit en je kunt hier genieten van diverse landschappen. Te midden van het gebied splitst een massief gebergte het departement Finistère in tweeën. Dit zijn de Monts d’Arrée. Een indrukwekkend en bijna onwerkelijk landschap waar heidevelden en rotsachtige toppen elkaar tot aan de horizon afwisselen. In het natuurpark kun je tevens het meer Réservoir de Saint-Michel vinden. Rond het meer kun je heerlijk wandelen of een frisse duik nemen in het water. Het park heeft in totaal meer dan 500 kilometer aan paden en het is dus een aanrader om het gebied te voet of met de fiets te verkennen.

Le Cloître-Saint-Thégonnec is een dorp dat vijftien kilometer ten zuiden van de stad Morlaix ligt. Gelegen op het noordwestelijke deel van de Monts d’Arrée, heeft de omgeving een heuvelachtig en groen landschap en wordt het doorkruist door verschillende beken. Eén ervan loopt over het terrein van Camping Des Bruyères.
Vanaf de camping is het tien minuten wandelen naar de pittoreske dorpskern met een kerk, een garage, een winkeltje, het wolvenmuseum en in de Mairie een postkantoortje.

Tips en suggesties voor uitjes in de omgeving worden graag gegeven door de eigenaar, maar zijn ook te vinden in de verzameling toeristenboekjes op de camping.